Ним виявився 49-річний Мен Харон Моніс  іммігрант з Ірану, який проголосив себе шейхом. У квітні йому було висунуто звинувачення в сексуальному насильстві проти 7 жінок, пише meduza.io

У жовтні йому додали ще 40 аналогічних звинувачень.

Моніс перебував на волі під заставою в очікуванні суду, який призначено на лютий 2015 року.

Раніше Моніса підозрювали в причетності до вбивства колишньої дружини. 2013 року її вдарили ножем, а тіло спробували спалити.

2009 року Моніс постав перед судом у справі про розсилку листів образливого змісту сім'ям австралійських військовослужбовців, загиблих в Афганістані. Під час суду він оголосив себе борцем за мир. За підсумками розгляду його засудили до 300 годин громадських робіт.

Нагадаємо, сьогодні, 15 грудня озброєний чоловік узяв у заручники кількох людей у кафе в австралійському Сіднеї, п’ятьом удалося втекти з полону. 

Представники кафе заявляють, що всередині можуть бути близько десяти працівників та 30 відвідувачів.

Терорист передав свої вимоги відео за участю заручників. Він вимагає переговорів з прем'єр-міністром Австралії Тоні Ебботтом, обіцяючи в обмін звільнити 5 осіб. Окрім того, терорист вимагає передати йому прапор «Ісламської держави» і поширити в ЗМІ інформацію про те, що за захопленням заручників стоїть саме ця організація.

ІА "Вголос": НОВИНИ