Оперативники прикордонної служби спільно з представниками Нацполіції викрили схему підробки документів для переправи до України осіб, котрі воювали в лавах ІД у Сирії та незаконних збройних формуваннях на сході України.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

Щоб спрямувати до України терористів, котрі воювали в лавах ІД у Сирії та незаконних збройних формуваннях на сході України, зловмисники намагалися зробити фальшиві паспорти громадян РФ.

«Бойовиків шукали серед вихідців із Північного Кавказу та країн Середньої Азії», — зазначили в ДПСУ.

Прикордонники повідомляють, що аби «непомітно» заслати в Україну бойовика, його документи ретельно готували та намагалися завчасно кілька разів «обкатати» за маршрутом майбутнього руху через український кордон.

Двох фігурантів цієї схеми правоохоронці затримали в Києві, в момент, коли ті чекали на передачу паспортів. Затримані виявилися громадянами Росії й України.

За даними правоохоронців, згодом в паспорти мали поставити підроблені датоштампи про перетин держкордону України в різних пунктах пропуску, щоб «приспати» пильність прикордонників, начебто вони неодноразово перетинали кордон.

Оперативники з’ясували, що один із паспортів оформлений на громадянина РФ, котрий перебуває у міжнародному розшуку як бойовик ІД. Також деякі інші документи стосувалися осіб, причетних до тяжких злочинів.

Крім того, підозрюваного громадянина України кілька років тому затримувала поліція Херсонської області за незаконне поводження зі зброєю.

Наразі обох чоловіків передали співробітникам поліції та скерували повідомлення за ознаками порушення ст. 358 ККУ (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їхній збут, використання підроблених документів).

Нагадаємо, що на Одещині СБУ викрила проросійську терористичну групу.

Як писав «Вголос», 26 лютого, патруль із представниками місії ОБСЄ потрапив під обстріл бойовиків.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ