На новому заводі Tesla, який компанія планує побудувати поблизу німецької столиці, випускатимуть електромобілі та батареї до них. Реалізація проєкту дозволить створити близько 10 тисяч нових робочих місць, пише DW.

Американський концерн з виробництва електромобілів Tesla побудує новий завод поблизу німецької столиці Берліна. Об'єкт розташовуватиметься неподалік від берлінського аеропорту, спорудження якого ще не завершене. Окрім заводу, компанія також планує відкрити в Німеччині інженерний і дизайнерський центри, повідомив очільник Tesla Ілон Маск.

Маск зробив цю неочікувану заяву на церемонії вручення премії "Золоте кермо", яка присуджується німецьким тижневиком Bild am Sonntag. Вибір Берліна в якості місця для будівництва нового заводу Маск пояснив "винятковою якістю німецького інженерного мистецтва". Концерн уже давно шукав місце для спорудження так званої гігафабрики в Європі, нагадує німецьке видання . Нині дві гігафабрики працюють у США, а ще одна споруджується поблизу Шанхая.

На заводі поблизу Берліна Tesla випускатиме електромобілі – починаючи з моделі Y – і батареї до електромобілів. За даними газети Bild, реалізація проєкту дозволить створити до 10 тисяч нових робочих місць.

ІА "Вголос": НОВИНИ