Т.в.о. департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Васько розповів, чи готова Львівська область до боротьби із пандемією коронавірусу. Зокрема, про те, у які медичні заклади поміщатимуть інфікованих та чи є в області тест-системи для визначення хвороби.

Про він заявив в ефірі ток-шоу "Говорить Великий Львів" 12 березня.

"Стосовно готовності лікарень Львівської області до прийому пацієнтів з коронавірусом - лікарні готові", - зазначив він. - Першочерговим закладом, до якого вони будуть шпиталізовані, є Львівська обласна клінічна інфекційна лікарня, яка має 410 ліжкомісць, з них - 10 реанімаційних".

Також, за словами чиновника, за потреби будуть задіяні інші заклади охорони здоров'я, розміщені вже на території області - такі як госпіталь у Винниках, 8-ма міська клінічна лікарня у Львові, Стебницька міська лікарня, Яворівська центральна райлікарня, Стрийська міська лікарня, Самбірська та Сокальська і Кам'янка-Бузька райлікарні.

"Пріоритетом місця перебування для пацієнтів, які будуть шпиталізовані у лікарню з коронавірусом, має бути доступ до штучної вентиляції легень, доступ до точок централізованого забезпечення киснем і можливість надання медопомоги. Названі лікарні будуть перепрофільовані як монопрофільні для лікування пацієнтів з коронавірусом", - додав Васько.

І уточнив, що пацієнтів, які отримали інсульт чи інфаркт, або ж потрапили у ДТП тощо, шпиталізують в інші лікарні, які не входять у цей перелік.

Розповів чиновник і про наявність в області тест-систем для виявлення коронавірусу.

"Тест-систем на сьогодні у Львівській області немає - ми направляємо аналізи у Київ - у Центр громадського здоров'я МОЗ. Але ми оголосили тендери на закупівлю швидких тестів. Плануємо закупити первинно 500-700 тестів - залежно від цінової політики. І вони зараз "стоять" на кордоні з Україною", - зазнався чиновник.

Більше - у відео.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ