У контексті подій, що трапились у Придністров'ї та усе навколо ескалації конфлікту у розмові в студії телеканалу НТА

Журналістка з Молдови, директорка Кишинівського національного видання «Gazeta de Chisinau», під час прямого етеру спецпроекту «Говорить Великий Львів» на телеканалі НТА розповіла про настрої і ситуацію навколо штучно створюваного конфлікту.

Те, що зараз відбувається у Тирасполі, слід розглядати у контексті заяв російського генерала Рустама Міннєкаєва (заступник командувача військами центрального воєнного округу, генерал-майор, - авт.), про те, що російська армія планує створити на території України коридор до Придністров'я. Росія також стверджує, що російськомовне населення в Придністров’ї переслідують. Тільки росіяни зараз були б зацікавленими у дестабілізації ситуації. В інтересах росії викликати паніку і не стабільність, щоби мобілізувати придністровців проти України. Журналіст Ніколае Негру вважає, що москва знає як мобілізувати придністровців, якщо у них не вистачить волі на війну. Київ має передбачити небезпеку, яка може виходити з Придністров’я. Кишинів же вважає, що цей виклик спрямований на створення передумов для створення напруженої ситуації у регіоні», - розповідає журналістка Вікторія Попа.

Чи все ж, можливо буде мобілізувати ворогу лояльне до нього населення для того аби відбулась війна з Україною, запитання зараз не з легких, але, як стверджує пані Вікторія, останні переміщення в регіоні свідчать про ескалацію напруги.

За вчорашніми і сьогоднішніми вибухами можуть стояти сили всередині регіону, котрі прагнуть дестабілізації та створити ризики для безпеки Республіки Молдова», - говорить журналістка.

Та чи буде воювати населення Придністров’я офіційно не можна стверджувати.

Служба розвідки і безпеки Молдови розповсюдила інформаційну записку про те, що слідкує за ситуацією та закликала громадян заспокоїтись. І Кишинівська влада засуджує будь-які виклики і спроби втягнути Республіку Молдова у дії, які можуть поставити під загрозу питання миру в країні», - запевнила Вікторія Попа.

Дивіться прямий етер телеканалу НТА та дізнавайтесь про найоперативнішу інформацію в регіоні, аналітику професіоналів, експертів, політиків вже зараз.

Також читайте на сайті ІА «Вголос» про таке:

ІА "Вголос": НОВИНИ