Нардепи ухвалили новий Виборчий кодекс за пропорційною системою із відкритими списками. Закон однозначно правильний і необхідний. Але в мене питання. Чому він запрацює з 2023 року? Чому він ухвалений аж сьогодні, в останній день роботи Верховної Ради VIII скликання? Якраз для піару під вибори?

Про це у соціальних мережах написав лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

«Ухвалювати треба було відразу. Тоді, коли й обіцяли. У 1 кварталі 2015 року, як це було записано в коаліційній угоді. Тепер же завдяки старій кримінальній системі з мажоритаркою і закритими списками в нас знову буде Парламент пройдисвітів. З колишніми регіоналами, нашвидкоруч перефарбованими патріотами та новітніми малоросами. Вони вкрадуть в українців іще п‘ять років, і я більш ніж упевнений, що спробують скасувати цю виборчу реформу, перш ніж вона набуде чинності.

Ясно, що їх треба буде зупиняти. А хто це зробить? Хто не дозволить скасувати ще й цю, одну із найголовніших вимог Майдану? Тільки націоналісти. Виборча реформа була наріжним каменем нашої Програми захисту українців, ми обстоювали її на Майдані і ми зробимо все від нас залежне, щоб захистити її в новому Парламенті», - наголосив Тягнибок.

ІА "Вголос": НОВИНИ