Добре, що цю Раду нарешті розігнали. Нелегітимною вона була ще з 2016 року. Першою про це почала говорити «Свобода» і говорила три роки.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

«Нардепи-свободівці неодноразово скеровували запити до голови ВРУ з вимогою показати суспільству кількісний і якісний склад коаліції. У відповідь їм кидали безглузді відписки, начебто Верховна Рада не володіє такою інформацією», - зазначив він.

Відтак нелегітимний Парламент і призначений ним нелегітимний Уряд, за словами Олега Тягнибока, продовжували визискувати українців. «Як результат, у держави фактично вкрали три роки життя. Політична відповідальність за це обов’язково повинна настати. Як для керівництва Верховної Ради, так і для колишнього президента», - уточнив він.

Також лідер ВО «Свобода» додав: «Погано, що дострокові парламентські вибори відбудуться за старою виборчою системою - із мажоритаркою та закритими списками. Цією корупційною схемою, створеною ще медведчуками та януковичами спеціально для утримання старої влади, вкотре скористаються ті самі старі олігархи. Як звично обіцятимуть усім і все, гарантуватимуть швидкі неймовірні зміни у виконанні нових і ще новіших облич. Усе можливе і неможливе тільки для того, щоб вкрасти в українців іще п‘ять років».

Тому, за словами Тягнибока, у таких умовах фракція націоналістів просто необхідна в Парламенті. «Бо тільки ми зупинимо безчинства олігархів, не дозволимо їм розвалити державу і не допустимо реваншу промосковської нечисті», - резюмував він.

Як писав «Вголос», КСУ ухвалив рішення про конституційність розпуску Ради.

ІА "Вголос": НОВИНИ