Тільки об'єднавшись українці зможуть зупинити Кремль у його бажанні знову панувати в Україні.

Про це у прямому ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів» заявив народний депутат України від «Європейської солідарності» Олег Синютка.

«Сьогодні »Слуги народу« старалися протиснути через Парламент право ЦВК оголошувати місцеві референдуми  на окупованих територіях. Це чіткий кремлівський задум. Це для того, щоб накидати бюлетенів, сфальсифікувати і продемонструвати, нібито Україна хоче припинити війну на російських умовах. Цього не можна допустити ні за яких умов», - зазначив Синютка.

Нардеп наголосив, що задля цього проукраїнські сили вже об'єдналися:

«Ми знайшли проукраїнських депутатів навіть у »Слузі народу«. Вони не підтримали оце бажання Офісу президента і кремлівської колони про референдум. Але сьогодні ввечері ми вже бачимо матеріали на завтрашнє засідання - там знову можливість надати ЦВК, яку вони повністю контролюють, цю функцію. Росія проводила псевдореферендуми в Криму під дулами путінських автоматів, а сьогоднішня влада хоче те саме зробити на окупованих територіях, щоб реалізувати волю Кремля. І те, що говорив Фокін - це, насправді, не його слова. Це перестарілий дідусь, з якого вже немає що взяти. Він тільки озвучував думки Володимира Зеленського і лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука. Він підтвердив їхнє бажання нівелювати українську державність. Це не просто сумно і страшно, проти цього треба боротися, треба обов'язково об'єднувати людей. Бо тільки об'єднана українська позиція зупинить бажання Кремля знову панувати в Україні».

ІА "Вголос": НОВИНИ