Голова Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олег Тягнибок заявив, Кремль захотів заборонити (!) Збройним силам України відкривати вогонь у відповідь на обстріли бойовиків!

Листа з вимогою затвердити це документально учасникам «нормандських переговорів» днями розіслав заступник голови адміністрації Путіна Дмитро Козак.

Про це Тягнибок написав на своїй сторінці у «Фейсбуці».

«У Зеленського, на щастя, погодитись на це не посміли. Принаймні, поки що. Але глобальна проблема від цього нікуди не ділась. Московія поводиться все нахабніше, вимагає для себе все нових і нових преференцій. Тим часом війна у нас триває вже довше, ніж так звана «вєлікая атєчєствєнная». І ціна, яку платить Україна — це понад 13 000 життів», - зазначив він.

І додав: «Скільки ще можна вірити в те, що в очах Путіна можна побачити якийсь «мир»? Скільки ще можна вірити в те, що прийде добрий дядько і всіх порятує? Треба думати про свій український інтерес. Сильні держави не цікавить становище України, їх цікавлять свої національні інтереси у міжнародній політиці. І саме з огляду на це нам слід вибирати союзників.

Так хто наші партнери?

Німеччина і Франція? Точно ні. На жаль. Бо в їхніх інтересах — якнайшвидше відновлення економічного співробітництва з Московією. Тому і будь-які перемовини за їхньої участі — це не підтримка. Це — тиск на Україну в інтересах Путіна. А отже — це не мир, а продовження війни на покоління й покоління українців.

А хто тоді? Відповідаю знову і знову: насамперед — США, Велика Британія та країни Балтії. І ось факти.

Офіційний Вашингтон продовжує запроторювати Путіна в глибоку міжнародну ізоляцію».

Також Тягнибок заявив, що прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, презентуючи у парламенті стратегічний огляд зовнішньої політики та безпеки «Глобальна Британія в добу суперництва: загальний огляд питань безпеки, оборони, розвитку та зовнішньої політики», ставить Московію в ряд Іраном і Північною Кореєю, згадує отруєння в Солсбері та деструктивну діяльність РФ у Сирії.

«Президент Литви визнає і засуджує агресію Московії просто в українському парламенті. Ще й українською мовою!

Тільки пліч-о-пліч з цими ворожими до Кремля державами здобудемо мир і завершимо війну українською перемогою», - резюмував політик.

ІА "Вголос": НОВИНИ