У четвер ввечері очікується нарада щодо кадрових питань за участю президента Володимира Зеленського.

Міністр енергетики Герман Галущенко скоро втратить свою посаду. Також з високою ймовірністю звільнення очікує на заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка, котрий на Банковій відповідає за регіональну політику і курує проєкт «Велике будівництво».

Про це повідомляє Телеграф з посиланням на свої джерела у владних коридорах.

Також, не виключають, що під звільнення втрапить ще один заступник Єрмака - куратор силового блоку Олег Татаров. В Україні він пов'язаний з корупційною справою «Укрбуду» та житла для Нацгвардії. Має тісні зв'язки з Андрієм Портновим.

Якщо Тимошенко досі є умовною противагою Єрмаку, то Татаров був заступником з питань формування державної політики у сфері правоохоронної діяльності, експертно-аналітичного забезпечення роботи ОПУ і сам мав протидіяти корупції.

«Звільнення міністра Галущенка — питання практично вирішене», — говорять співрозмовники.

До роботи його відомства виникає дуже багато запитань. Ще одним кандидатом на звільнення є міністр освіти й науки Сергій Шкарлет.

«Деякі перестановки назрівали давно, і питання може вирішитися вже найближчими днями, — каже співрозмовник видання. — Але якщо по звільненню Галущенка Рада може проголосувати позитивно, то стосовно долі Шкарлета такої певності нема, адже його поки нема ким замінити», - говорить джерело.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ