Про це сьогодні, 13 липня, під час сесії Львівської міської ради розповіла депутат від фракції ВО «Свобода» Мар'яна Батюк, передає кореспондент «Вголосу».

«Щойно повернулася з мікрорайону Рясне-2, де дуже конфліктна ситуація та зараз протести мешканців біля стадіону. Туди приїхали представники забудовника, тітушки, які скидають ножі, адже приїхала поліція. Зараз мешканців залякують. Тому потрібно вирішити цю ситуацію, адже це може призвести до значних конфліктів», – зазначила вона.

Відтак депутат звернулася до прокурора області, керівника Нацполіції області та мера Львова з повідомленням про те, що представники забудовника розпочали активну стадію забудови єдиного дитячо-спортивного майданчика а території Рясне-2. «Ці люди погрожують мені та мешканцям мікрорайону, що розпочнуть забудову за будь-яких умов. Також мені особисто погрожували невідомі російськомовні громадяни, стверджуючи, що знають, де я живу», – уточнила депутат.

Відтак Мар'яна Батюк звернулася із проханням вирішити це питання, зокрема забезпечити цілодобову охорону земельної ділянки, вжити заходи щодо повернення цієї ділянки, що на вул. Величковського, 16, у комунальну власність міста та доручити департаментам архітектури та юридичному ЛМР надати матеріали проекту землеустрою та проекту забудови вже сьогодні, з'ясувати ситуацію та розглянути можливість подання до суду у зв'язку із вищевказаним.

Депутати підтримали прохання депутата від ВО «Свободи».

Як писав «Вголос», вчора на сесії ЛМР від керівництва міста Львова вимагали вжити заходи для повернення земельної ділянки на вул. Величковського, 16а, що у мікрорайоні Рясне, у комунальну власність та пояснити рішення побудувати там багатоквартирний будинок.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ