Українська делегація в Тристоронній контактній групі просить скликати позачергове засідання. Причиною цього стало рішення Держдуми РФ про визнання «республік ДНР і ЛНР».

Про це повідомили у телеграм-каналі Української делегації у ТКГ.

«У зв’язку із сьогоднішнім зверненням російського парламенту щодо визнання так званих «ЛДНР», делегація України в Тристоронній контактній групі звернулась до Спеціального представника Діючого голови ОБСЄ в Україні, представника ОБСЄ в ТКГ з ініціативою терміново скликати позачергові консультації ТКГ для отримання офіційної інформації від делегації РФ щодо їх позиції та запланованих подальших кроків з урахуванням рішення законодавчого органу РФ», - йдеться у повідомленні.

Як раніше писав Вголос, сьогодні, 15 лютого, Держдума Росії підтримала звернення до президента Росії Володимира Путіна щодо визнання незалежності «Л/ДНР».

За рішення про негайне направлення звернення російському президенту проголосував 351 депутат. Поки що рішення депутатів не означає визнання незалежності самопроголошених республік, це має зробити Путін.

Більше голосів набрав проєкт комуністів - 351 голос, а «Єдиної Росії» - 310.

ІА "Вголос": НОВИНИ