Сьогодні, 16 березня, під час засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) щодо Донбасу українська делегація почала вимагати заборонити брати участь у переговорах експертам з незаконних «ДНР» і «ЛНР».

Про це інформує РБК-Україна з посиланням на представника Донецька в українській делегації Сергія Гармаша.

Зокрема українську сторону обурило те, що в переговорах брала участь директорка незаконного «Департаменту державної інформаційної політики Міністерства інформації ДНР» Майя Пирогова.

Українська сторона попросила відсторонити московську пропагандистку від засідання, проте модератор групи від ОБСЄ посол П'єр Морель заявив, що не має таких повноважень і оголосив перерву, поки ТКГ не врегулює це питання.

Посол також вважає, що  участь людей із незаконних утворень «ЛНР» і «ДНР» є усталеною практикою, а Кравчук, за його словами, на це не реагує. На думку Гармаша, такі «учасники» «делегітимізують переговори» і в такий спосіб «позбавляють їх сенсу».

Так робоча група з політичних питань працювала лише одну годину.

Додатково

Нагадаємо, що 26 червня 2018 року Шевченківський районний суд міста Чернівці заочно засудив до 10 років ув’язнення співробітницю так званого «Міністерства інформації ДНР» Майю Пирогову, а також розпорядився конфіскувати усе її майно, окрім житла.

Читайте більше новин за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ