Мешканці Львова відреагували на розмір застави меру Львова Андрію Садовому.

Про це обурені львів'яни пишуть у соціальних мережах.

Так, у спільноті «Варта-1» та у коментарях під дописом депутата Львівської міської ради Ігоря Зінкевича, жителі Львова зауважили, що для Садового 1 мільйон гривень застави - це один раз сходити на каву. Обурені люди запропонували суддям Вищого антикорупційного суду з таким підходом заодно ще «зарахувати Садового до лику святих».

Львів'яни нагадують, що Садовий добряче нажився на корупційних схемах, а тому має бути покараним.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд України 27 листопада обрав меру Львова Андрієві Садовому запобіжний захід у справі про зловживання службовим становищем. Представники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) просили суд про заставу в розмірі 50 млн грн. Втім, суд вирішив, що меру слід внести заставу в розмірі 1,056 млн грн.

Також з’ясувалося, що Андрій Садовий найняв захищати свої інтереси в суді адвоката, яка раніше відстоювала невинуватість одіозного судді-колядника Ігоря Зварича.

Напередодні Спеціалізована антикорупційна прокуратура вручила підозру у зловживанні владою міському голові Львова Андрієві Садовому. Мер та високопосадовці Львівської міської ради підозрюються у завданні збитків державі на суму 93,5 млн грн.

ЗМІ із посиланням на джерела повідомляли, що сторона обвинувачення клопотатиме про заставу для Садового в розмірі 50 мільйонів гривень. Після цього в інтерв’ю своїм ЗМІ Садовий заявив, що грошей на заставу не має, тож проситиме допомоги в людей і продаватиме майно.

У ніч на 27 листопада зі Львова до Києва вирушили декілька автобусів із тітушками. Журналісти записали на приховану камеру, як молодики погоджуються підтримати Садового в суді за 1000 грн “винагороди”.

Про деталі цієї справи читайте у статті: Афера з усіма відомими

ІА "Вголос": НОВИНИ