Сьогодні новообраний Європейський парламент проведе дебати, де голосуватиме за резолюцію щодо українських політичних в'язнів Кремля.

Про це повідомив представник України при ЄС Микола Точицький.

«Надзвичайно важливо, що новообрані євродепутати, щойно розпочавши свою роботу, виділяють звільнення українських бранців Кремля серед першочергових питань на порядку денному однієї з ключових інституцій ЄС», - пише Точицький.

Повідомляється, що протягом останніх років Європейський парламент був потужним рушієм підтримки України в Брюсселі.

«Після травневих виборів та формування нового складу ЄП працюємо над тим, щоб ця солідарність та підтримка України розвивались та примножувались», - повідомляє український дипломат.

Зазначається, що сьогодні від політиків 28 держав-членів ЄС лунатимуть рішучі заклики до Росії негайно звільнити українських політв’язнів.

«Сьогодні Кремль знову переконається в тому, що не може бути безкарності та мовчазної згоди, коли права та свободи людини так брутально та цинічно порушуються», - пише консул.

Нагадаємо, 25 листопада російські військові захопили українські катери “Бердянськ” і “Нікополь” і буксир “Яни Капу” в нейтральних водах Чорного моря.

Усі 24 полонені українські моряки заявили слідству, що вони є військовополоненими.

ІА "Вголос": НОВИНИ