Організатори Олімпійських ігор заявляють, що видадуть 150 000 безкоштовних презервативів, але хочуть, щоб спортсмени трималися на відстані 2 метри один від одного.

Спортсмени, які збираються брати участь у Олімпійських іграх у Токіо-2020, які були перенесені на це літо через пандемію коронавірусу, отримують неоднозначні повідомлення.

Про це розповідає Insider.

З одного боку, Міжнародний олімпійський комітет закликає, щоб спортсмени «уникали зайвих форм фізичного контакту», таких як обійми, високі п’ятірки та рукостискання, а також тримали дистанцію 2 метри, крім інших спортсменів під час ігор, щоб зменшити ризик поширення коронавірусу». Такі правила розписані на 33-х сторінках посібника, який вийшов цього тижня.

З іншого боку, спортсменам передбачається забезпечити 150 000 безкоштовних презервативів. Очікується, що на ігри прийде приблизно 11 000 спортсменів.

Презервативи давно роздавали на Олімпійських іграх, і цього тижня організатори повідомили, що планують продовжити традицію.

Але багато коментарів висміюють рішення.

Ось найдотепніші коментарі:

  • «Чи слід їх носити звичайним способом або натягувати через голову для захисту від коронавірусу?»
  • «Секс на 2 метри сам по собі може бути олімпійською подією».
  • «Довжина ніколи не була важливішою».
Від спортсменів не вимагатимуть вакцинації або карантину після прибуття до Токіо, але вони повинні здати негативний тест на коронавірус перед тим, як здійснити рейс до Японії, згідно з правилами. Деякі спортсмени можуть знову пройти тестування після прибуття, залежно від того, звідки вони подорожують.

У посібнику також зазначається, що учасники можуть пройти перевірку та тестування на COVID-19 протягом Ігор у Токіо, які планується розпочати 23 липня.

Оргкомітет Олімпійських ігор не відразу відповів на прохання прокоментувати цю історію.

Олімпійська традиція

Роздавати безкоштовні презервативи спортсменам на Олімпійських іграх – це давня традиція.

Перші олімпійські презервативи були видані на літніх Іграх у Сеулі, Південна Корея, в 1988 році, намагаючись запобігти поширенню ВІЛ.

У Пекіні в 2008 році організатори поставили близько 100 000 презервативів. А на Іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро було роздано рекордних 450 000 презервативів – достатньо, щоб кожен спортсмен-учасник мав 42 презервативи.

Японські виробники презервативів готуються до Олімпіади 2020 як мінімум три роки, з нетерпінням чекаючи шансу продемонструвати свої ультратонкі презервативи.

В Японії лише дві компанії,« Сагамі »і« Окамото », виробляють презервативи 0,02 і 0,01 міліметра, а Олімпійські ігри є гарною нагодою продемонструвати японську якість у всьому світі.

Читайте більше спортивних новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ