Про це розповідає «Вголос».

Шафран

Шафран готується з рильця квітки фіолетового шафранового крокусу. У кожній квітці всього три таких рильця, і на виготовлення ста грамів спеції (сухої) йде приблизно 50 тисяч квіток. Такої кількості квіток крокусу вистачає, щоб покрити ними футбольне поле. Для здобуття шафранової спеції потрібні не лише квіти, але і робітники і лабораторне устаткування. Півкілограма шафрану може коштувати від 500$ до 5000$.

Діамантова ікра

Це найбільш якісний сорт ікри білуги незвичайного світлого відтінку. Чим старша риба, тим світліша отримувана ікра, а оскільки білуги зараз досить рідкісні, то старі білуги взагалі - на вагу золота. Ця ікра володіє вельми тонким і вишуканим смаком. Банка для цієї ікри, «ALMAS», зроблена з 24-каратного золота, і є відмінною оправою для свого дорогоцінного вмісту. Подібне блюдо можна скуштувати лише в лондонському ресторані «Caviar House & Prunier», що розташований по вулиці Пікаділлі. Вартість - майже 50 тисяч доларів за кілограм.

Білий трюфель

Цей сорт трюфелів є в північній Італії, і вартість його може досягати майже 3 тисячі доларів за півкілограма. Рекордна ціна була заплачена Стенлі Хо, власником казино, що заплатив 330 тисяч американських доларів за півтора кілограми білих трюфелів. 

Біфштекс з мармурового м'яса

Гурмани вважають, що біфштекс з мармурового м'яса відрізняється і смаком, і запахом, і текстурою. Все тому, що таке м'ясо можуть давати лише корови породи «тодзіма», і то не всі, а лише ті, що «сидять» на спеціальній дієті. У їх раціон входить навіть пиво. У США звичайна ціна для такого м'яса - $40-$150 за півкілограма. 

Шоколадні трюфелі

Ці спеціальні ласощі виробляються лише вручну працівниками компанії «Knipschildt Chocolatier», яка розташована в Коннектікуті, США. Рецептура трюфелів включає какао «Valrhona» з великою кількістю ексклюзивних продуктів. Вартість - близько $6000 за кілограм. 

Nino''s Bellisima

Ця піца не схожа на ті, що продаються в мережі ресторанів швидкого харчування. Піца «Nino''s Bellisima» включає лобстера, крабове м'ясо і ще 6 видів ікри. Якщо у вас є зайва тисяча доларів, можете спробувати. 

ІА "Вголос": НОВИНИ