Позаштатним радником Прем’єр-міністра України став Ігор Маслов. Про це свідчить розслідування журналістів «Схем».

Згідно з інформацією ЗМІ, Маслов раніше перебував на ключових посадах в компаніях, які належать олігарху Рінату Ахметову.

Від джерела в Міненергетики журналісти отримали підтвердження про те, що посадовець брав участь у нараді щодо ситуації на ринку електричної енергії в якості радника Шмигаля.

Також, журналісти стверджують, що інформацію про призначення Маслова позаштатним радником очільника уряду підтвердило джерело у компанії Ахметова - «ДТЕК».

Однак офіційно у Кабміні та «ДТЕК» інформацію про призначення не коментують. У пресслужбі уряду пообіцяли надати відповідь щодо інформації про призначення Маслова пізніше. При цьому сам Маслов на контакт з журналістами не виходить.

Зазначається, що Маслов довгий час працював на керівних посадах у структурах холдингу СКМ Ахметова. У 2003-2005 роках працював у ТОВ «Сервіс-Інвест», а з 2005 по 2007 - у корпорації «ДТЕК». З 2012 по 2017 року був директором з дистрибуції та збуту електроенергії «ДТЕК», а у 2017-2019 роках - керівником офісу зі стратегічних проєктів «ДТЕК Енерго».

Крім того, у 2014-2019 роках Маслов виконував обов’язки гендиректора ПАТ «ДТЕК Крименерго», а також працював у наглядових радах «ДТЕК Донецькобленерго», «ДТЕК ПЕМ - Енерговугілля» та «Київенерго».

Як писав «Вголос», ДТЕК Ахметова перестав платити ще і за газ, заборгувавши державі вже 1,6 мільярда.

ІА "Вголос": НОВИНИ