За п’ять місяців 2019 року поліцейські викрили 16 організованих груп, які діяли у сфері торгівлі людьми.

Більшість потерпілих у кримінальних провадженнях, що стосуються торгівлі людьми, становлять чоловіки, повідомляє департамент комунікації Нацполіції.

"Поліцейські підрозділу по боротьбі з торгівлею людьми упродовж поточного року зареєстрували 189 кримінальних правопорушень за статтею 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України. З них 91 випадок – трудова експлуатація, 69 – сексуальна експлуатація, 25 фактів втягнення у злочинну діяльність, а також по два факти торгівлі дітьми та сурогатного материнства", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що поліцейські встановили 159 осіб, причетних до вчинення кримінальних правопорушень цієї категорії та повідомили їм про підозру.

Досудове розслідування завершене у 94 кримінальних провадженнях.

Уточнюється, що 205 громадянам надано статус потерпілих в кримінальних провадженнях, серед них 123 чоловіки, 78 жінок, двоє неповнолітніх та двоє малолітніх.

Окрім того, за п’ять місяців 2019 року поліцейські викрили 16 організованих груп, які діяли у сфері торгівлі людьми. 15 учасникам цих угруповань обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ