Політолог Юрій Ситник розкритикував мера Львова Андрія Садового та заявив про його тотальну некомпетентність та те, що одну із ініціатив, яку взявся втілювати у життя зараз очільник міста, Садовий мав втілити ще 10 років тому.

Про це Ситник заявив в ефірі Народного толк-шоу 11 лютого.

Зазначимо, напередодні чергових місцевих виборів міський голова Андрій Садовий згадав про обіцяне і забуте 12 років тому – «Великий Львів». Звернувся з офіційним листом до Верховної Ради, Кабінету Міністрів та Львівської ОДА й запропонував об’єднати місто із 20 сусідніми населеними пунктами.

Ситник зауважив, переглянувши звернення Садового: «У нас немає поняття «агломерації». У нас є поняття «містобудівна система «Великий Львів». Це поняття прописане у Генеральному плані міста Львова, де передбачено «Великий Львів» у форматі об’єднання міста Львів з двадцятьма шістьома населеними пунктами».

Та додав: «Над цією концепцією працював не один інститут. Це абсолютно аргументована концепція на той час. 20 років тому в інтерв'ю заслужений архітектор України Зеновій Підлісний сказав: «Для того, щоб у Львові мешкали комфортно 650 тисяч осіб, його площа має бути збільшена удвічі». Тому містобудівники заклали концепцію «Великого Львова» у Генеральний план міста, який є обов’язковим для виконання міським головою».

А в першочергових заходах для виконання у Генеральному плані, за словами політолога, записана необхідність термінової розробки техніко-економічного обгрунтування щодо львівського (Грибовицького, - ред.) сміттєзвалища. І   невиконання цього пункту призвело до трагедії, коли загинули люди.

«Там була прописана низка інфраструктурних проектів, розв’язок, які мали розвантажити місто Львів. Що зроблено? Нічого, ми бачимо затори – це наслідки бездіяльності. І третє: там було передбачене негайне проведення перемовин з навколишніми територіальними громадами для резервування площі, яка життєво необхідна місту Львову. Цього зроблено також не було.   Тому можна підсумувати: це халатність та бездіяльність міської влади і особисто міського голови, яка призводить до проблем», - резюмував Ситник.

Більше читайте тут: «Знищив Львів – і нас знищить!»: голови ОТГ – ПРОТИ «Великого Львова» на чолі з Садовим».

ІА "Вголос": НОВИНИ