Влада Києва не закриватиме громадський транспорт у зв'язку з посиленням карантинних обмежень, проте пасажирам необхідно буде надавати сертифікат про вакцинацію від коронавірусу або негативний ПЛР-тест.

З понеділка, 1 листопада, в Києві запровадять суворі обмеження. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час термінового онлайн-брифінгу

«Громадський транспорт закривати ми не збираємося. Він працюватиме, але їздити в ньому повинні будуть пасажири, які мають сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест. Перевірятимуть документи не при вході в транспорт, а вибірково спеціальні групи правоохоронців», – сказав Кличко.

Також Кличко закликав уряд віднести Київ до «червоної» зони карантину через стрімке погіршення у місті ситуації з коронавірусом.

«Ми запроваджуємо ці суворі обмеження, бо немає інших варіантів, щоб зберегти здоров’я і життя людей. Щоб не допустити і колапсу медичної системи, яка може не витримати такого напливу хворих. Тому я вкотре звертаюся до всіх: вакцинуйтеся! Захистіть себе і своїх близьких!Бережіть себе!» – наголосив Віталій Кличко.

Нагадаємо, що завтра, 29 жовтня, у Києві збереться комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для розгляду питання щодо встановлення «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки у місті.

Поки кияни чекають рішення державної комісії, Львів переходить у «червону» зону з суботи, 30 жовтня. Які будуть обмеження читайте за посиланням: Львівщина у червоній зоні — які обмеження запрацюють з 30 жовтня

ІА "Вголос": НОВИНИ