Проблеми з ланцюгами поставок ускладнюють виробництво в Toyota, Honda і Samsung, через погоду, завали в портах і постійний вплив Covid-19 порушують глобальні ланцюги постачання.

Про це пише WSJ.

Зокрема,Toyota Motor Corp., Honda Motor Co. та Samsung Electronics Co. заявили, що проблеми з постачанням ускладнюють їх бізнес, через погану погоду, завали в портах та постійний вплив пандемії Covid-19 порушені глобальні ланцюги постачання.

Toyota і Honda заявили, що припинять виробництво на заводах у Північній Америці через обмеження важливих поставок, зокрема, пластмасових компонентів, нафтохімії та напівпровідників. Honda також звинуватила у блокуванні портів та суворій зимовій погоді, яка заморозила рослини та труби по всій центральній частині США.

Окрім цього, Samsung, найбільший у світі виробник смартфонів, заявив, що серйозний глобальний дефіцит чіпів зашкодить їх бізнесу в наступному кварталі. Південнокорейська компанія також заявила, що може відмовитись від запуску нової моделі одного з найпопулярніших телефонів.

Причиною порушення світових ланцюгів поставок є як пандемічне зростання споживчого попиту на технічні товари, так і відставання імпорту в паралізованих каліфорнійських портах та відключеннях заводів у США, спричинених суворою погодою.

Проте США та інші країни починають відновлюватись завдяки посиленим кампаніям вакцинації.

Читайте більше новин України та світу на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ