Святковий стіл годі уявити без салату. І кожна господиня до свята шукає новий вдалий рецепт аби потішити рідних і здивувати гостей. Ми підготували для вас добірку рецептів новорічних салатів.

Салат ”Новорічна казка”

Ситний, бо поєднуються два види м'яса, свіжий, бо є овочі, зовсім не важкий – немає ні майонезу, ні картоплі, а вишуканого смаку страві додає груша. Такий салат стане чудовою прикрасою новорічного столу.

Інгредієнти:

Для салату:

  • Яловичина (відварна) - 300 г
  • Грудка куряча (відварна) - 200 г
  • Огірок - 150 г
  • Цибуля зелена - 20 г
  • Перець болгарський - 1 шт.
  • Груша - 1 шт.
  • Горіхи кедрові (або кунжут) - 2 ч. л.

Для заправки:

  • Оливкова олія - ​​3 ст. л.
  • Соєвий соус - 2 ч. л.
  • Гірчиця (зерниста) - 1 ч. л.
  • Часник - 2 зуб.
  • Перець чорний 

Спосіб приготування:

Болгарський перець порізати кубиками.

Огірок тонкою соломкою.

Яловичину та куряче філе – тонкими скибочками.

Грушу порізати кубиками.

Зелену цибулю подрібнити.

Для заправки змішати подрібнений часник, гірчицю, соєвий соус і влити олію.

Заправити салат за годину до подачі, щоб всі компоненти промаринувалися. 

Перед подачею посипати кедровими горішками або кунжутом.

Салат «Королівський»

У такого роду салатах, головною родзинкою є чудові поєднання контрастних смаків: солодкі апельсини і солоні крабові палички, часник і кукурудза – це дуже оригінально і прекрасно підходить до інших закусок.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • 200 г крабових палочок
  • 1 апельсин,
  • 8 яєць;
  • часник, 1 зубчик;
  • кукурудза консервована, 4 ст. л;
  • майонез

Спосіб приготування:

Продукти ріжемо досить великими шматочками. 

Часник пропускаємо через прес або дрібно січемо.

Змішуємо усе і заправляємо майонезом до смаку.

Салат з авокадо, тунцем та помідорами чері

Якщо не маєте бажання переобтяжувати свій організм майонезами на Новорічні свята, готуйте салатики на кшталт цього. Це дуже корисно, яскраво-красиво і до того ж смачно.

Інгредієнти:

Для салату:

  • 1 велике авокадо;
  • пучок салатного листя;
  • 300 г помідорів чері;
  • 2 банки консервованого тунця у власному соці;
  • 300 г огірка.

Для заправки:

  • лимонний сік з половини лимона (або лайма);
  • 2-3 ст.л. оливкової олії;
  • сіль, перець;
  • улюблені приправи

Приготування:

Салатне листя добре миємо і рвемо на шматочки.

Помідор чері нарізаємо навпіл.

Огірки і авокадо – миємо, очищаємо і нарізаємо.

З консервованого тунця зливаємо рідину подрібнюємо його на шматочки.

Викладаємо на тарілку: салатне листя, помідори чері, огірки, авокадо і шматочки тунця.

Інгредієнти заправки змішати в окремій посудині і полити салат.

ІА "Вголос": НОВИНИ