Святковий стіл годі уявити без салату. І кожна господиня до свята шукає новий вдалий рецепт аби потішити рідних і здивувати гостей. Ми підготували для вас добірку рецептів новорічних салатів.
Салат ”Новорічна казка”

Ситний, бо поєднуються два види м'яса, свіжий, бо є овочі, зовсім не важкий – немає ні майонезу, ні картоплі, а вишуканого смаку страві додає груша. Такий салат стане чудовою прикрасою новорічного столу.
Інгредієнти:
Для салату:
- Яловичина (відварна) - 300 г
- Грудка куряча (відварна) - 200 г
- Огірок - 150 г
- Цибуля зелена - 20 г
- Перець болгарський - 1 шт.
- Груша - 1 шт.
- Горіхи кедрові (або кунжут) - 2 ч. л.
Для заправки:
- Оливкова олія - 3 ст. л.
- Соєвий соус - 2 ч. л.
- Гірчиця (зерниста) - 1 ч. л.
- Часник - 2 зуб.
- Перець чорний
Спосіб приготування:
Болгарський перець порізати кубиками.
Огірок тонкою соломкою.
Яловичину та куряче філе – тонкими скибочками.
Грушу порізати кубиками.
Зелену цибулю подрібнити.
Для заправки змішати подрібнений часник, гірчицю, соєвий соус і влити олію.
Заправити салат за годину до подачі, щоб всі компоненти промаринувалися.
Перед подачею посипати кедровими горішками або кунжутом.
Салат «Королівський»

У такого роду салатах, головною родзинкою є чудові поєднання контрастних смаків: солодкі апельсини і солоні крабові палички, часник і кукурудза – це дуже оригінально і прекрасно підходить до інших закусок.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- 200 г крабових палочок
- 1 апельсин,
- 8 яєць;
- часник, 1 зубчик;
- кукурудза консервована, 4 ст. л;
- майонез
Спосіб приготування:
Продукти ріжемо досить великими шматочками.
Часник пропускаємо через прес або дрібно січемо.
Змішуємо усе і заправляємо майонезом до смаку.
Салат з авокадо, тунцем та помідорами чері

Якщо не маєте бажання переобтяжувати свій організм майонезами на Новорічні свята, готуйте салатики на кшталт цього. Це дуже корисно, яскраво-красиво і до того ж смачно.
Інгредієнти:
Для салату:
- 1 велике авокадо;
- пучок салатного листя;
- 300 г помідорів чері;
- 2 банки консервованого тунця у власному соці;
- 300 г огірка.
Для заправки:
- лимонний сік з половини лимона (або лайма);
- 2-3 ст.л. оливкової олії;
- сіль, перець;
- улюблені приправи
Приготування:
Салатне листя добре миємо і рвемо на шматочки.
Помідор чері нарізаємо навпіл.
Огірки і авокадо – миємо, очищаємо і нарізаємо.
З консервованого тунця зливаємо рідину подрібнюємо його на шматочки.
Викладаємо на тарілку: салатне листя, помідори чері, огірки, авокадо і шматочки тунця.
Інгредієнти заправки змішати в окремій посудині і полити салат.
ІА "Вголос": НОВИНИ