Сьогодні ділимося з вами рецептом паски, з яким справиться як господиня з досвідом, так і господинька-початківець. Процес приготування дуже простий, а результат приголомшливий. То ж навіть, якщо ви впевнені, що не дружите з дріжджовим тістом, обіцяємо, що ця паска вдасться.

«Паска, яка завжди вдається»

Інгредієнти (на 6 пасок Ø13см.) :

Опара:

  •  - 0.5 л молока
  •  -  0.5 кг цукру
  •  - 5 яєць
  •  - 3 жовтки
  •  - 75 г дріжджів
  •  - 250 г холодного! масла

Тісто:

  •  - 1 ст.л коньяку
  •  - 0.5 ч.л солі
  •  - 1 пакетик ванільного цукру
  •  - цедра 1 лимона
  •  - 200 г сухофруктів
  •  - 1.25 кг борошна

 

 Приготування опари:

  1. До цукру вливаємо тепле молоко, змішуємо вінчиком, додаємо пресовані дріжджі і розмішуємо.
  2. Сюди ж додаємо яйця та масло.
  3. Збиваємо усе міксером( не переживайте, що якщо масло повністю не збилось, це нормально).
  4. Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо при кімнатній температурі на 8-12 годин. 

Найкраще опару готувати на ніч.

 Готуємо тісто:

  1. Вливаємо до опари коньяк, додаємо ванільний цукор та цедру і вимішуємо.
  2. Висипаємо половину борошна та сухофрукти, розмішуємо вінчиком.
  3. Висипаємо решту борошна і замішуємо тісто.
  4. Місимо до того часу, поки тісто не стане гладким та однорідним і почне відставати від рук (орієнтовно 10 хв).
  5. Залишаємо під плівкою на півтора години.
  6. Поверхню на якій готуватимемо паски, а також руки, змащуємо олією.
  7. Ділимо тісто на частини, формуємо паски і викладаємо в форму.
  8. Даємо паскам підійти ще приблизно півтори години.
  9. Коли вони збільшаться вдвоє, змащуємо яйцем.
  10. Випікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів приблизно 50 хв.

Глазур на паску

 

Зверху пасочки можна задекорувати глазур'ю. Ми пропонуємо  – глазур без яєць. Легко готується та ніколи не кришиться.

Інгредієнти:

  • 150 г цукрової пудри;
  • 60 мл води;
  • 5 г желатину;
  • трохи лимонного соку.

Приготування:

  1. Желатин залийте 30 міліграмами води, залишіть на 5-10 хвилин.
  2. У каструлю насипте цукрову пудру, влийте залишок води і перемішайте. Отриману суміш поставте на повільний вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
  3. Готову масу перелийте в посудину, додайте желатин і перемішайте до однорідності. Потім збийте масу міксером до пишного стану. Додайте трішки лимонного соку і ще трохи збивайте. Коли маса загусне – глазур можна вважати готовою.
  4. Посудину з глазур’ю ставте на каструлю з гарячою водою і опускайте паску. Після цього одразу прикрашайте підготовленою посипкою або сухофруктами.                                                                                                                                                   

    Смачного, дорогі українці !

ІА "Вголос": НОВИНИ