Сьогодні ділимося з вами рецептом паски, з яким справиться як господиня з досвідом, так і господинька-початківець. Процес приготування дуже простий, а результат приголомшливий. То ж навіть, якщо ви впевнені, що не дружите з дріжджовим тістом, обіцяємо, що ця паска вдасться.
«Паска, яка завжди вдається»
Інгредієнти (на 6 пасок Ø13см.) :
Опара:
- - 0.5 л молока
- - 0.5 кг цукру
- - 5 яєць
- - 3 жовтки
- - 75 г дріжджів
- - 250 г холодного! масла
Тісто:
- - 1 ст.л коньяку
- - 0.5 ч.л солі
- - 1 пакетик ванільного цукру
- - цедра 1 лимона
- - 200 г сухофруктів
- - 1.25 кг борошна
Приготування опари:
- До цукру вливаємо тепле молоко, змішуємо вінчиком, додаємо пресовані дріжджі і розмішуємо.
- Сюди ж додаємо яйця та масло.
- Збиваємо усе міксером( не переживайте, що якщо масло повністю не збилось, це нормально).
- Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо при кімнатній температурі на 8-12 годин.
Найкраще опару готувати на ніч.
Готуємо тісто:
- Вливаємо до опари коньяк, додаємо ванільний цукор та цедру і вимішуємо.
- Висипаємо половину борошна та сухофрукти, розмішуємо вінчиком.
- Висипаємо решту борошна і замішуємо тісто.
- Місимо до того часу, поки тісто не стане гладким та однорідним і почне відставати від рук (орієнтовно 10 хв).
- Залишаємо під плівкою на півтора години.
- Поверхню на якій готуватимемо паски, а також руки, змащуємо олією.
- Ділимо тісто на частини, формуємо паски і викладаємо в форму.
- Даємо паскам підійти ще приблизно півтори години.
- Коли вони збільшаться вдвоє, змащуємо яйцем.
- Випікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів приблизно 50 хв.
Глазур на паску
Зверху пасочки можна задекорувати глазур'ю. Ми пропонуємо – глазур без яєць. Легко готується та ніколи не кришиться.
Інгредієнти:
- 150 г цукрової пудри;
- 60 мл води;
- 5 г желатину;
- трохи лимонного соку.
Приготування:
- Желатин залийте 30 міліграмами води, залишіть на 5-10 хвилин.
- У каструлю насипте цукрову пудру, влийте залишок води і перемішайте. Отриману суміш поставте на повільний вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
- Готову масу перелийте в посудину, додайте желатин і перемішайте до однорідності. Потім збийте масу міксером до пишного стану. Додайте трішки лимонного соку і ще трохи збивайте. Коли маса загусне – глазур можна вважати готовою.
- Посудину з глазур’ю ставте на каструлю з гарячою водою і опускайте паску. Після цього одразу прикрашайте підготовленою посипкою або сухофруктами.
Смачного, дорогі українці !
ІА "Вголос": НОВИНИ