Неважливо, 25 грудня а чи 7 січня ви святкуватимете Різдво, але напередодні, на Святвечір, на столі традиційно мають бути пампухи. У народі кажуть, що кращими вони вдадуться — тим щасливішими у новому році будуть господарі і вся їх родина. Отож, щоб наступний рік був вдалим, «Вголос» підготував кращий рецепт різдвяних пісних пампухів.

Інгредієнти:

Для начинки можна використовувати джем, варення та мак.

Спосіб приготування:

  1. Дріжджі розведіть в теплій воді з 2 столовими ложками борошна й 1 столовою ложкою цукру.
  2. Поставте їх в тепле місце, щоб почали бродити. Тоді  у розчин додайте решту цукру, олію, влийте в посуд з борошном, посоліть і вимішуйте до появи пухирців.
  3. Поставте тісто в тепле місце.
  4. Коли підійде, розкачайте його.
  5. На пласт розкоченого тіста на відстані 7-10 сантиметрів покладіть начинку, зверху покладіть ще один пласт розкоченого тіста і склянкою вирізайте пампушки.

Пампухи можна робити й іншим способом: відірвіть від тіста однакові порції, приблизно такі, щоб поміщалися в столову ложку. Скочуйте з них кульки, а потім розплющуйте їх на долоні. Всередину покладіть начинку і зліпіть пампух. Готові пампухи викладіть на дошку, посипану борошном, швом донизу, щоб підросли.

Смажити пампухи в киплячій олії. 

Ще гарячими – посипте цукровою пудрою.

ІА "Вголос": НОВИНИ