До недільного столу кожна галицька господиня старається приготувати святкові страви. Пропонуємо скористатися нашими рецептами м'ясних рулетиків та пісочного пирога.

Вершкові курячі рулетики

Інгредієнти:

Для рулетиків:

куряче філе  700 г;

сир Моцарелла 100г;

цибуля 1 шт;

перець солодкий 1 шт;

 сіль, чорний перець, паприка (до смаку).

Для соусу:

яйце 1 шт;

сметана 150 г;

сир Моцарелла 150г;

сир пармезан 20 г;

часник 3 зубці;

Спосіб приготування:

  • Нарізати куряче філе  горизонтально на 2-3 частини.
  • Відбити м'ясо.
  • Додати сіль, чорний перець, паприку на одну із сторін.
  • Цибулю нарізати та підсмажити на сковороді.
  • Нарізати перець, додати  до цибулі і смажити разом
  • Натерти сир і змішати його із підсмаженими овочами. 
  • Додати сіль, чорний перець.
  • Начинку викласти на відбите м'ясо і загорнути рулетики. Можна їх скріпити зубочистками.
  • Викласти рулетики у форму для запікання.

Соус:

  • Змішати яйце зі сметаною та натертим часником. 
  • Додати натертого сиру Моцарелла.
  • Залити м'ясні рулетики соусом.
  • Зверху посипати  пармезаном .
  • Запікати у розігрітій до 180°C духовці 30 хвилин.

Пиріг з грибами та сиром

Смачний пісочний пиріг з грибами та сиром , чудово пасує до перших страв чи просто посмакувати до чаю/кави

Інгредієнти: 

Для тіста:

 450 гр борошна;

 250 гр маргарини ( попередньо охолодити у морозильній камері 3-4 год);

 2 яйця;

 18 г розпушувача ( 1 упаковка);

 3 ст л сметани 20%;

Для начинки:

1 кг грибів;

1 цибуля;

1 морква;

200 гр сметани густої (жирної)  або вершки 33%  –200 мл;

100 гр майонезу;

300 гр твердого сиру (Моцарелла);

2 яйця;

 олія (для тушкування грибів);

сіль;

зелена цибуля (за бажанням).

Спосіб приготування:

Тісто:

  • Маргарин тремо на грубій тертці і розмішуємо з мукою
  • Додаємо яйця, сметану та висипаємо розпушувач.
  • Замішуємо тісто і кладемо в холодильник на 1 годину.

Начинка:

  • Гриби нарізаємо кубиками або пластинками
  • Моркву тремо на грубій тертці
  • Цибулю кришимо кубиками
  • додаємо сіль та олію і тушкуємо 
  • Ставимо охолоджуватись, а тим часом
  • сметану збиваємо з яйцями,
  • додаємо майонез та дрібно натертий сир
  • до суміші висипаємо тушковані гриби з овочами
  • Формування пирога:
  • Форму для запікання змащуємо
  • Розрівнюємо тісто та формуємо бортики
  • виливаємо начинку
  • Запікаємо в духовці, при температурі 180 градусів, 45 хвилин
  • За 10 хв до готовності посипаємо сиром. 

ІА "Вголос": НОВИНИ