До недільного столу кожна галицька господиня старається приготувати святкові страви. Пропонуємо скористатися нашими рецептами м'ясних рулетиків та пісочного пирога.
Вершкові курячі рулетики

Інгредієнти:
Для рулетиків:
куряче філе 700 г;
сир Моцарелла 100г;
цибуля 1 шт;
перець солодкий 1 шт;
сіль, чорний перець, паприка (до смаку).
Для соусу:
яйце 1 шт;
сметана 150 г;
сир Моцарелла 150г;
сир пармезан 20 г;
часник 3 зубці;
Спосіб приготування:
- Нарізати куряче філе горизонтально на 2-3 частини.
- Відбити м'ясо.
- Додати сіль, чорний перець, паприку на одну із сторін.
- Цибулю нарізати та підсмажити на сковороді.
- Нарізати перець, додати до цибулі і смажити разом
- Натерти сир і змішати його із підсмаженими овочами.
- Додати сіль, чорний перець.
- Начинку викласти на відбите м'ясо і загорнути рулетики. Можна їх скріпити зубочистками.
- Викласти рулетики у форму для запікання.
Соус:
- Змішати яйце зі сметаною та натертим часником.
- Додати натертого сиру Моцарелла.
- Залити м'ясні рулетики соусом.
- Зверху посипати пармезаном .
- Запікати у розігрітій до 180°C духовці 30 хвилин.
Пиріг з грибами та сиром

Смачний пісочний пиріг з грибами та сиром , чудово пасує до перших страв чи просто посмакувати до чаю/кави
Інгредієнти:
Для тіста:
450 гр борошна;
250 гр маргарини ( попередньо охолодити у морозильній камері 3-4 год);
2 яйця;
18 г розпушувача ( 1 упаковка);
3 ст л сметани 20%;
Для начинки:
1 кг грибів;
1 цибуля;
1 морква;
200 гр сметани густої (жирної) або вершки 33% –200 мл;
100 гр майонезу;
300 гр твердого сиру (Моцарелла);
2 яйця;
олія (для тушкування грибів);
сіль;
зелена цибуля (за бажанням).
Спосіб приготування:
Тісто:
- Маргарин тремо на грубій тертці і розмішуємо з мукою
- Додаємо яйця, сметану та висипаємо розпушувач.
- Замішуємо тісто і кладемо в холодильник на 1 годину.
Начинка:
- Гриби нарізаємо кубиками або пластинками
- Моркву тремо на грубій тертці
- Цибулю кришимо кубиками
- додаємо сіль та олію і тушкуємо
- Ставимо охолоджуватись, а тим часом
- сметану збиваємо з яйцями,
- додаємо майонез та дрібно натертий сир
- до суміші висипаємо тушковані гриби з овочами
- Формування пирога:
- Форму для запікання змащуємо
- Розрівнюємо тісто та формуємо бортики
- виливаємо начинку
- Запікаємо в духовці, при температурі 180 градусів, 45 хвилин
- За 10 хв до готовності посипаємо сиром.
ІА "Вголос": НОВИНИ