Баклажан - смачна ягода(саме ягода, а не овоч - ред.), яка користується заслуженою повагою у кожної господині. Різноманітність рецептів з баклажаном просто неймовірна. Його можна смажити, тушкувати, квасити та заморожувати. Отож збережемо шматочок літа на зиму. Пропонуємо Вам кілька рецептів заготовок на зиму.

Баклажани на зиму

Інгредієнти:​​

  • Баклажани – 6 кг
  • Перець болгарський червоний – 6-8 шт
  • Перець гострий – 3-4 шт
  • Часник – 200 г
  • Оцет 9% – 0,5 склянки
  • Олія – 0,5 склянки
  • Сіль – 2 ст. ложки
  • Цукор – 1 стакан

 

Спосіб приготування:

Баклажани поріжте  уздовж і поперек на 8 частин.

Посипте сіллю (1-2 ст. ложки з гіркою), перемішайте  і дайте постояти  2 години.

Готові баклажани залийте маринадом, простерелізуйте 15 хвилин і закрутіть у банки.

Лечо з перцю і баклажанів

Інгредієнти:​​

  • Помідори – 1 кг
  • Перець солодкий – 0,5 кг
  • Баклажани – 0,5 кг
  • Перець гіркий – 1 шт.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Олія ​​– 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Рецепт приготування:

  • Помідори і гострий перець перемолоти. Солодкий перець очистити від насіння і перегородок і нарізати невеликими шматочками. Баклажани нарізати кружечками.
  • У подрібнені помідори додати сіль, цукор, олію і оцет. Поставити каструлю на вогонь і довести інгредієнти до кипіння.
  • Висипати баклажани і солодкий перець в каструл ю. Перемішати і накрити кришкою.
  •  Варити лечо 10 хвилин.
  • Заповнити стерилізовані гарячі банки овочевим салатом, накрити кришками і закрутити.

Баклажани «Тещин язик»

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 кг
  • Помідори – 1 кг
  • 1 кг болгарського перцю
  • 3-5 штук гострого перцю
  • 5 головок часнику
  • 1 ст. цукру
  • Сіль – 2 ст. ложки
  • 2/3 склянки оцту (9%)
  • 250 г олії

Баклажани миємо і очищаємо  від шкірки.

Промиваємо помідори  і чистимо перці. 

Часник разом з очищеними перцями й томатами перемелюємо.

Баклажани підсмажуємо на сковорідці.

Підсмажені баклажани висипаємо в каструлю, додаємо   оцет, олію, сіль, цукор та   тушкуємо 20 хвилин. Гарячі баклажани розкладаємо у стерильні банки і закручуємо.

.

ІА "Вголос": НОВИНИ