Осінньої пори хочеться гарячих ситних страв. Ми пропонуємо приготувати запечену свинячу шию та гарбузову зупку з фрикадельками.
Запечена свинина з перцем, цибулею, беконом та картоплею
Попри те, що в деяких релігіях існує заборона на свинину, вона залишається одним з найбільш популярних в кулінарії продуктів. Дослідники підрахували, що це м’ясо лідирує за кількістю продажів у всьому світі. Як і будь-яке інше м’ясо, свинина є джерелом корисного білка, також в ній міститься велика кількість вітамінів і мінералів.
Хоч дієтичним м’ясним продуктом зазвичай вважають яловичину, свинина краще засвоюється в організмі людини.Також варто відзначити, що у свинині набагато менше шкідливих жирів, ніж навіть в м’ясі птиці.
Приготування та інгредієнти:
Шия свиняча 1,5 кг (зробити 8-9 глибоких надрізів)
Готуємо маринад.
Сіль 2 чайні ложки.
Сушений часник 2 чайні ложки.
Солодкий червоний перець 2 чайні ложки.
Гострий перець червоний 0,5 чайної ложки.
Чорний перець 0,5 чайної ложки.
0,5 чайної ложки мускатного горіха.
Оливкова олія 2-3 столові ложки.
Лимонний сік 2-3 столові ложки.
Усе змішуємо.
Змащуємо м'ясо частиною маринаду і залишаємо маринуватися на 2 години.
Нарізаємо кільцями цибулю 200 г, смужками болгарський перець 200 г.
Запихаємо нарізані овочі у розрізи м'яса. Туди ж додаємо нарізаний бекон 150 грамів і сир 150 грамів.
М'ясо з начинкою зв'язуємо ниткою.
Гарнір:
Картоплю 1 кг розрізаємо на 2 або 4 частини.
Часник 3-4 зубці.
Змішуємо картоплю з сіллю (1 чайна ложка) та оливковою олією (2 столові ложки).
Викладаємо м'ясо у форму для запікання, змащену маринадом та додаємо навколо м'яса картоплю.
Накриваємо алюмінієвою фольгою для запікання.
Випікаємо в розігрітій до 200°С духовці 60 хвилин.
Знімаємо фольгу.
Випікаємо ще 30 хвилин
Гарбузова зупка з фрикадельками
Інгредієнти:
1 велика цибуля;
3 зубчик. часнику;
1 морква;
2-3 картоплини;
1 червоний болгарський перець;
1 гарбуз невеличкий;
3 стебла селери;
2 столові ложки вершкового масла.
Приготування:
У каструлю з товстим дном даємо масло, цибулю нарізану смужками і розчавлений часник, висипаємо моркву (плястерками), картоплю (кубиками), гарбуз (шматочками), перець (смужками) і селеру (шматочками)
Все обсмажити на маслі, хай овочі пустять свій сік.
Солимо, перчимо, можна додати 1 столову ложку паприки (копченої).
Тоді доливаємо воду і тушкуємо ще десь 10-15 хв.
Зблендеруємо
І готуємо фрикадельки (з м’яса, яке вам до вподоби)
Доварюємо, додаємо улюблені прянощі та 4-5 ст. л. вершків або доброї сметани
ІА "Вголос": НОВИНИ