За фактом аварійної посадки літака Ан-12 біля Львова поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) КК України.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Львівської області.

Санкція даної статті несе за собою покарання у вигляді позбавлення волі на термін до десяти років.

На місці події працює слідчо-оперативна група та працівники інших підрозділів поліції Львівщини.

Встановлено, що внаслідок аварійної посадки літака Ан-12 п'ятеро осіб загинули, ще троє доставлені в лікарню з тілесними ушкодженнями.

Правоохоронці встановлюють особи загиблих та травмованих, а також обставини події.

Як писав «Вголос», транспортний літак Ан-12, який впав під Львовом, належить авіакомпанії “Україна Аероальянс” і летів з Віго (Іспанія) в Стамбул (Туреччина). Літак був в експлуатації більше 50 років.

Вперше літак потрапив в експлуатацію в травні 1968 року і аж до 1995 року перебував на балансі військових частин, після чого в червні його було продано компанії “Львівські Авіалінії”. У січні 2007 року літак перепродали авіакомпанії “Марідіан”, яка володіла Ан-12 аж до 2012 року – поки його не викупила “Україна-Аероальянс”.

Зазначимо, що аварійна посадка здійснена у зв’язку з закінченням пального. Міністр інфраструктури вказав, що загиблих внаслідок падіння п’ятеро.

З'ясувалося, що літак АН-12 авіакомпанії “Україна Аероальянс”, який аварійно сів на грунт у селі Сокільники, міг прямувати до Львова, щоб розвантажити контрабанду. За офіційною інформацією, літак прямував із Віго (Іспанія) до Стамбула (Туреччина). Якщо поглянути на карту, стає зрозуміло, що прямувати з Іспанії до Туреччини через Львів – недоцільно, якщо зупинка у Львові не є обов’язковою.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ