Ракетний удар російських військ призвів до втрат 19 бійців 128-ї гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Офіційне повідомлення бригади закликає утриматися від поширення неперевіреної інформації та зазначає, що загинули найкращі бійці.

У понеділок, 6 листопада, 128-ма окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада вперше зробила оголошення про ракетний удар військ РФ на Запоріжжі та звітувала про втрату 19 своїх бійців.

"Ракетний удар ворога забрав життя 19 бійців 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Ведеться ретельна перевірка всіх обставин трагедії, просимо не розповсюджувати неперевірену інформацію до завершення розслідування. Відійшли кращі з наших бійців", - йдеться в оголошенні 128-ї ОГШБр у Facebook.

4 листопада Управління стратегічних комунікацій ЗСУ повідомило, що 3 листопада в Запорізькій області війська РФ атакували ракетою «Іскандер-М» особовий склад 128-ї окремої гірничо-штурмової бригади, що призвело до загибелі військовослужбовців, а також є поранені.

Міністр оборони Рустем Умєров підтвердив, що «всі обставини події будуть розглянуті». Він наказав «провести повну перевірку щодо цієї трагедії».

Президент Володимир Зеленський додав, що щодо цієї трагедії було відкрито кримінальне провадження, і буде розглянуто «всі обставини подій, хто конкретно дав накази». 

Сьогодні на Закарпатті оголошено трьохденну жалобу за загиблими бійцями 128-ої бригади.

ІА "Вголос": НОВИНИ