Таке рішення у п'ятницю оголосила суддя Наталя Васильєва, повідомляє кореспондент «Укрінформу».

«Суд ухвалив застосувати до Куряти запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту за місцем проживання у Києві», – сказала Васильєва.

Згідно з ухвалою суду Курята зобов'язаний прибувати за першим викликом до слідчого, прокурора або суду. Він мусить носити електронний браслет і здати на зберігання свої паспорти і документи для виїзду за кордон. Курята не може відлучатися з Києва без дозволу слідчого, прокурора або суду, а також спілкуватися зі свідками у справі.

Повний текст ухвали буде оголошено 4 вересня о 13:00.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що ГПУ вручила підозри 3 особам, якими було організовано та забезпечено застосування вогнепальної зброї у с. Княжичі Київської області. Йдеться про колишнього начальника карного розшуку Києва Леоніда Куряту, екс-заступника начальника відділу кримінальної поліції Шевченківського управління Нацполіції Києва Романа Мариновського, старшого інспектора Андрія Куртю.

За словами генпрокурора, очікується вручення ще 8 підозр у цій справі.

Як повідомлялось, уночі 4 грудня 2016 року в селі Княжичі Броварського району внаслідок перестрілки загинуло 5 правоохоронців: двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських – розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ