Величезна аварійно-рятувальна операція проводиться після того, як вежа кондомініуму на березі моря, Champlain Towers South, завалилася сьогодні вранці близько 1.30 ранку в районі Серфсайд в Маямі.

Відео спостереження записало жахливий момент обвалу будівлі, який підняв в повітря величезну хмару уламків, повідомляє Daily mail.

Влада заявляє, що в результаті обвалу будівлі вже підтверджена загибель однієї жінки і щонайменше 10 осіб отримали поранення. Рятувальники вивели з пошкодженої будівлі 35 осіб. Рятувальні команди в даний час використовують техніку і собак, щоб допомогти тим, хто вижив. Влада побоюється, що багато людей можуть загинути або залишитися в пастці.

Мер Серфсайд Чарльз Беркетт не був упевнений, що в живих залишиться багато з тих, кого ще шукають, сказавши: «Будівля буквально вибухнула».

Невідомо, скільки людей зникло безвісти, але влада заявила, що будівля була «практично заповнена», коли вона впала. Дім, в якому близько 100 квартир, розташована в одному кварталі від того місця, де зараз живуть Джаред Кушнер та Іванка Трамп.

Влада поки не визначила причину обвалу будівлі, але підтвердила, що на даху велися ремонтні роботи.

На фотографіях і відео з місця події видно двоярусні ліжка, столи і стільці, які все ще знаходяться в деяких тепер вже відкритих квартирах.

ІА "Вголос": НОВИНИ