Про це Нілогов написав у блозі для видання «Завтра».

Автор запевняє, що за цим ланцюгом у далеких родичах Трампа прослідковуються князі Київські Ігор, Святослав, Володимир, а також Ярослав та донька його Анна. Такий зв’язок, вважає автор, заснований на кількох жіночих лініях.

«Мова йде не про пряму спорідненість по чоловічій або жіночій лінії, а про змішану. Простеживши три жіночі лінії споріднення 45-го президента США Дональда Трампа з Рюриком Варязьким, було виявлено, що Трамп через свою маму Мері Енн Трамп (у дівоцтві – Маклауд) доводиться Рюрику нащадком відразу в 36-му, 37-м і 38-м колінах», - йдеться в статті.

Разом з тим, за версією філософа, до Рюриків сходить рід й попередника Трампа – Барака Обами. У своїй роботі дослідник користувався сайтами, що пропонують кожному дізнатись своє генеалогічне дерево, та Вікіпедією.

«Всі американські президенти, за винятком 8-го президента Мартіна Ван Бюрена, є родичами – нащадками англійського короля Іоанна Безземельного Так, наприклад, 44-й президент США Барак Хусейн Обама через свою матір також є нащадком Рюрика Варязького по жіночій лінії в 35-му коліні», - пише Нілогов.

До всього, автор зазначає, що зв'язок Трампа з засновниками Київської Русі не є сенсацією, адже «багато президентів США спорідненні з європейськими королівськими і аристократичними родами, а ті в свою чергу споріднені з Рюриковичами через шлюби по жіночих лініях».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ