Директор центру суспільно-інформаційних досліджень і політолог Валерій Димов вважає, що звинувачення, які Курт Волкер висунув Юрію Луценко щодо нібито втручання Генпрокурора у відносини США і України, не вплинуть на відносини між країнами.

Про це він розказав у коментарі «Вголосу».

«Я думаю, що Трамп, який плутає українського і російського президентів  і Трамп, який навряд чи покаже на карті світу Крим, навіть не знає, як пишеться прізвище «Луценко». Президент Сполучених Штатів – це зовсім інше питання. Думаю, що його скепсис по відношенню до України або українського політичного істеблішменту має зовсім інші причини. Це психологічні, економічні і соціокультурні складові того, що ми називаємо феноменом Трампа. У нього є своє бачення світу і воно не передбачає якогось конкретного ставлення до України крізь призму Луценка», - сказав Валерій Димов.

«Важливішим є питання ставлення Дональда Трампа до міжнародної політики, його екстравагантність і його намагання подружитись із Путіним. Йому це потрібно для того, аби вирішувати питання, які є більш суттєвими, ніж війна на сході України і анексія Криму. Я маю на увазі той же Китай чи Іран, де  треба голос Росії.

Коротше кажучи, мені слова «Трамп» і «Луценко» важко зв’язати в один причинно-наслідковий ланцюжок, бо там, де ми говоримо про президента США, немає місця Юрію Луценку», - додав політолог.

Більше читайте тут: «Юра прощай?»

ІА "Вголос": НОВИНИ