Про це Трамп заявив у відеозверненні, передає «AFP».

Трамп назвав ТТП "потенційною катастрофою" для США. Він висловився за укладення "двосторонніх торговельних угод".

Крім того, у своєму відеозверненні Трамп також заявив про те, що в перший же день після інавгурації має намір почати розробляти план захисту США від кібератак.

"Я попрошу Пентагон і голови Комітету начальників штабів ЗС США розробити докладний план для захисту життєво важливої інфраструктури США від кібератак і всіх інших видів атак", - сказав він.

Трамп не роз'яснив, якими будуть основні положення цього плану.

Після інавгурації Трамп також має намір зняти заборони, що стосуються видобутку вуглеводнів в США.

Він пообіцяв скасувати "обмеження, які знищують робочі місця і стосуються вироблення енергії в США". Трамп пояснив, що мова йде про видобуток вуглеводнів на шельфах і видобуток вугілля.

За словами новообраного президента, таким чином будуть "створені мільйони високооплачуваних робочих місць".

Обраний президент США має намір почати реалізацію свого плану щодо обмеження впливу лобістів в країні.

Трамп уточнив, що, як він і обіцяв раніше, має намір "запровадити п'ятирічну заборону на лобістську діяльність для офіційних осіб виконавчої гілки влади після їх виходу з адміністрації".

Крім того, обраний президент США анонсував "довічну заборону для всіх офіційних осіб виконавчої гілки влади на лобістську діяльність в інтересах іноземних урядів".

Нагадаємо, республіканець Трамп отримав необхідну кількість голосів виборців для перемоги на президентських виборів.

У своїй промові після оголошення результатів Трамп заявив, що боротьба за президентський пост була складною, також республіканець пообіцяв створити мільйони робочих місць, відновити інфраструктуру США і повторив тезу про відновлення американської мрії.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ