Дональд Трамп заявив про готовність США разом із Мексикою оголосити війну наркокартелям та пообіцяв «стерти з лиця землі» злочинців.

Про це він заявив у Twitter після трагедії в Мексиці, де випадковими жертвами стрілянини між двома бандами стали американці, в тому числі діти.

«Чудова родина та її друзі зі штату Юта опинилися між двох жорстоких наркокартелів, які стріляли один в одного, в результаті чого було вбито багато чудових американців, у тому числі маленьких дітей, а деякі зникли безвісти», – написав Трамп.

Він заявив, якщо Мексиці потрібна допомога в очищенні від «цих монстрів», Сполучені Штати готові «швидко й ефективно» виконати цю роботу.

«Картелі стали настільки великими й потужними, що іноді потрібна армія, аби перемогти армію», – зауважив президент США.

Також Трамп підкреслив, що очікує від Мехіко лише сигналу про необхідність підтримки.

«Для Мексики настав час за допомогою Сполучених Штатів розпочати війну проти наркокартелів і стерти їх з лиця землі. Ми просто чекаємо дзвінка від вашого чудового нового президента», – заявив Трамп.

Напередодні стало відомо про те, що в Мексиці бойовики наркокартелів обстріляли три автомобілі, у яких країною подорожували американці. Загинули три жінки та семеро дітей, у тому числі двоє немовлят.

Як відомо, у Мексиці озброєні члени наркокартелю захопили місто Кульякан, в якому живе понад півмільйона людей. Вони відбивали у поліції сина відомого наркобарона на прізвисько Ель Чапо. Cин Чапо Овидио Гусман Лопес був затриманий Нацгвардією, але прихильники картелю чинили запеклий опір.

ІА "Вголос": НОВИНИ