Про це повідомляють euronews

Його попередницю, призначену ще Обамою Саллі Йейтс, звільнили за незгоду захищати у суді президентський указ про обмеження в‘їзду до США вихідцям з низки переважно мусульманських країн.

На захист Йейтс стали ціла низка політиків, які не поділяють погляди Трампа на обмеження імміграції.

«Я хочу підтримати Саллі Йейтс, яка зайняла позицію, що заснована на принципах моралі і законності і відповідає найкращим традиціям міністерства юстиції. Її позиція полягає в тому, що такі укази не можна захищати, що верховенство права і моралі важливіше за політику поточного моменту, важливіше за імпульсивні декрети правителя, який вочевидь не розуміє, що таке закон, аби принаймні цього не розуміє його адміністрація», – сказав сенатор від демократичної партії Річард Блюменталь.

Тим часом по всій країні, а також у міжнародних аеропортах, тривають маніфестації проти антиімміграційного указу Трампа.

У столиці штату Огайо Колумбусі протести переросли у зіткнення з поліцією – мітингувальники пройшли маршем по вулицях міста і спричинили затримки дорожнього руху, після чого правоохоронці застосували перцевий газ.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ