Служба безпеки України затримала в Києві бізнесмена, який транслював кремлівську пропаганду на тимчасово окупованій Луганщині.

Про це інформує пресслужба СБУ.

Бізнесменом виявився власник інтернет-провайдера, який надає послуги на тимчасово окупованій частині Луганщини та співпрацює з окупантами.

Він систематично сплачує «податки» до «бюджету» окупаційної адміністрації РФ у тимчасово захопленому Луганську, чим фінансує російську агресію.

Крім того, компанія фігуранта транслює у регіоні заборонені російські телеканали, які масово нав’язують місцевим жителям наративи кремля, насамперед про війну в Україні.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого у Києві виявлено понад 7,5 млн у гривневому еквіваленті. На ці кошти, ймовірно отримані злочинним шляхом, накладено арешт.

Свою злочинну діяльність фігурант організовував разом з близькою родичкою, яка проживає у тимчасово захопленому місті Кадіївка на Луганщині.

Там вони створили компанію-провайдер та «зареєстрували» в місцевій окупаційній адміністрації рф та «роскомнагляді» на території країни-агресора.

ІА "Вголос": НОВИНИ