Про це повідомила прес-служба Мінінфраструктури.

У 2010 році ідея коридору Via Carpatia полягала у з’єднанні країн Східної Європи – членів ЄС. На сьогодні постало питання щодо необхідності продовження коридору (відгалужень) на територію України.

Міністерство інфраструктури України прийняло запрошення взяти участь в проекті, адже це співпадає з інтересами України щодо розвитку дорожньої інфраструктури західної частини країни, в контексті інтеграції транспортної системи України до транс’європейської транспортної мережі. Важливо відмітити, що Міністр інфраструктури та розвитку Польщі наголосив на важливості участі України в створенні сучасної транспортної системи.

Положення Декларації направлені на тісну співпрацю на міжурядовому рівні в рамках будівництва прикордонних ділянок доріг, залучення коштів міжнародних фінансових організацій та інструменту об’єднання Європи (CEF), а також інших європейських програм для будівництва необхідної дорожньої інфраструктури. Одночасно в рамках заходу відбулися тристоронні консультації Україна – Литва – Польща, під час яких сторони обговорили питання співробітництва у сфері автомобільного транспорту.

ІА "Вголос": НОВИНИ