Депутати від фракції «Варта» у ЛМР не мають наміру голосувати за той проект бюджету Львова на 2021 рік, який є попередньо.

Про це під час прес-конференції 17 грудня заявила депутат від фракції «Варта» у ЛМР Наталія Шелестак і пояснила, чому.

«Колеги з інших фракцій також, наскільки мені відомо», - наголосила Шелестак.

«Цей бюджет, з яким нас пробують ознайомити, дуже дивний», - додала депутат.

І пояснила: наприклад, на програми галузі охорони здоров’я з усіх 10,5 млрд грн виділяють лише 162,7 млн грн. «Виявляється, що медицина не є у пріоритеті на 2021 рік», - здивувалася депутат.

Зате, за її словами, дуже непогано фінансують керівництво та управління ради – на суму 759 млн грн, а транспортним компаніям відшкодовують компенсацію за пільговий проїзд громадян на суму близько 326 млн грн.

«Якісь дивні пріоритети: удвічі більше коштів передбачено на компенсації за пільговий проїзд, ніж планують виділити на всі медичні програми», - уточнила Шелестак.

При цьому додала, що депутати «Варти» цікавилися, чому так, проте чітких відповідей досі не отримали.

«Я не уявляю, коли ми маємо провести консультацію, якщо на 23 грудня призначили сесію, яка має ухвалений порядок денний. А та позиція, яка  зараз надходить, мовляв, проголосуйте за той проект, що є, а потім будемо ухвалювати зміни, для нас, депутатів «Варти», неприйнятна. Маємо якнайшвидше провести сесію і обрати бюджетну комісію», - переконана Шелестак.

Також вона нагадала: депутати ще під час засідання сесії ЛМР 4 грудня пропонували, коли присягу прийняв міський голова, також  відразу обрати секретаря ради, проте до них не дослухалися.

«Якщо б обрали комісію та секретаря ради 4 грудня, ми вже б працювали плідно 2 тижні», - резюмувала Шелестак.

Раніше ми писали:

Читайте також:

Не бюджет, а «кіт у мішку». Чому «цар» Садовий сидить в «засаді»?

ІА "Вголос": НОВИНИ