30 мешканців Львова звернулися протягом останньої доби тільки до одного травмпункту міста. З них 14 особам доведеться продовжити лікування у стаціонарі травматологічного відділення лікарні.

І все – через ожеледицю у місті.

За словами ортопеда-травматолога відділення невідкладної медичної допомоги 8 міської клінічної лікарні Львова Івана Кіндрата, травми, з якими звертаються львів’яни, є різними: від легких забоїв та саден до складних переломів, які потребують лікування у стаціонарі лікарні.

«Це вже стало традицією: перший сніг і хворих надходить більше, ніж завжди», - каже лікар.

Іван Кіндрат зазначив, що найбільш поширені травми, це – перелом зап’ястя та стегнової кістки. Особливо часто до лікарні звертаються старші особи з переломом шийки стегнової кістки.

Тому лікар радить старшим людям утриматися виходити зараз на вулицю.

«Якщо ж таки потрібно виходити, і людина розуміє, що буде падати, то я б радив згрупуватися та притиснути до тіла голову й ноги та руки. Це дасть можливість м’якше впасти та буде менша ймовірність важких травм», - говорить Іван Кіндрат.

Також, за його словами, після падіння не варто очікувати що саме пройде, а відразу звертатися до травмпункту.  

лікарня. травма
Йшли на роботу, а потрапили до лікарні

29-літня львів’янка Василина сьогодні зранку, замість того аби потрапити на роботу, змушена була йти в лікарню. За її словами, вона послизнулася на слизькому хідникові. У неї «традиційна», як каже лікар, травма: послизнулася і, падаючи, підставила руку. То ж зламала собі зап’ястя.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», синоптики попереджали про ожеледицю на Львівщині.

ІА "Вголос": НОВИНИ