Мешканці Львова вимагають від депутатів міськради розробити процедуру страхування пасажирів міського громадського транспорту від нещасних випадків.

Така теза прозвучала під час засідання постійної депутатської комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності Львівської міської ради.

Ініціаторкою страхування пасажирів від нещасного випадку стала львів’янка Оксана Вишневич. За її словами, до такої вимоги її спонукала травма, яку отримала її мама, Дарія Дерев’янко у автобусі №18 у березні цього року.

Як розповіла Оксана Вишневич, цього дня її мама їхала в автобусі та якраз готувалася до виходу. Вона вже встала зі свого місця й трималася за поручень пасажирського крісла лівою рукою. Коли раптом водій автобуса різко загальмував, що аж літня жінка, як потім підтвердили у травмпункті 8 клінічної лікарні Львова, вивихнула собі ліву руку, намагаючись втриматися. Проте втриматися їй не вдалося, вона впала і до всього ж поламала ногу.

«У автобус зайшла здорова, як на її вік, жінка своїми ногами. А з автобуса її вже винесли на ношах»,- каже донька потерпілої Оксана Вишневич.

Звісно, лікування жінки коштувало багато. А коли родина спробувала отримати хоч якусь компенсацію, то дізналася, що не може на неї претендувати.

Як стверджує директор ЛКП АТП№1 Орест Хамула, за фактом травмування жінки поліції 16 березня відкрила кримінальну справу, а 17 липня – закрила. Також він переконаний, що жінка впала, тому що не трималася за поручні.  А впала вона коли водій загальмував на світлофорі. Водночас чому водій різко гальмував, а не плавно зупинився, Орест Хамула пояснити не може.

Також директор ЛКП АТП №1 говорить, що пасажирка, яка травмувалася, - пенсіонерка, то ж вона не оплачувала за проїзд і квитка не має. Але навіть якщо пасажир з квитком травмується у громадському транспорті, то й тоді він не зможе отримати жодної компенсації від перевізника, то таке просто не передбачено.

«У нас немає електронного квитка, немає валідаторів. Тому

це питання – риторичне», - каже Орест Хамула.

Наразі депутати профільної комісії доручили чиновникам міськради напрацювати можливість страхувати пасажирів громадського міського транспорту від травмувань. Але при цьому не збільшувати тарифи на проїзд. 

Читайте також у «Вголосі»:

ІА "Вголос": НОВИНИ