Виконавчий директор «Нафтогазу» вважає, що «Газпром» припинить транзит газу з 1 січня.

Про це заявив виконавчий директор НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко у Facebook.

На його думку, в ході зустрічі у Брюсселі сторони так і не дійшли до переговорів щодо нового контракту на транзит газу через газотранспортну систему України.

Він зазначив, що російська сторона поки не приймає консолідовану позицію європейської та української сторони, що відмова від виконання рішення Стокгольмського арбітражу не може бути передумовою початку переговорів щодо нового контракту на транзит.

Час до завершення контракту спливає, а переговори так і не починаються, тому, за словами Вітренка, потрібно продовжувати готуватися до припинення транзиту з 1 січня.

У той же час він наголосив на готовності сторін продовжити консультації щодо впровадження в Україні європейських правил і їх застосування до нового транзитного контракту.

Нагадаємо, що міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель за підсумками переговорів у Брюсселі заявив, що Росія підтвердила, що готова підписати нову угоду про транзит свого газу до Європи через газотранспортну систему України відповідно до європейських правил.

ІА "Вголос": НОВИНИ