Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків поділився успішним досвідом формування міської ОТГ.

Про це він заявив в ефірі Народного толк-шоу 25 лютого.

«Івано-Франківськ минулого року створив міську об’єднану територіальну громаду. До нас приєдналися шість навколишніх населених пунктів, ще дві найближчим часом увійдуть у її склад», - зазначив він.

І додав: «Сьогодні у нас була сесія міської ради – і ще дві громади виявили бажання приєднатися до Івано-Франківська. Причому представники громад майже кожного дня до нас приїжджають і просяться до об’єднання. Але є проблема у тому, що не всі громади входять у Перспективний план».

При цьому Марцінків зізнався: не все в історії з об’єднанням у єдину громаду так  райдужно, як здається. Проте дуже важливою є одна річ - з людьми треба комунікувати. І додав, що створенню єдиної Франківської ОТГ передували численні зустрічі з людьми - у кожному селі, де відбувалися громадські слухання з цього приводу, які мер вів особисто. І це була не одна зустріч, і не одна розмова із місцевими громадами, аби обговорити всі важливі питання.

«У нас усі питання, які стосуються того чи іншого населеного пункту, обов’язково проходять розгляд громадської ради. І до кінця року десь 16 громад буде у нашій ОТГ. Ми будуємо одну велику Франківську родину, хоча це не просте спілкування».

Зазначимо, нещодавно Львівська міськрада звернулася до Львівської облдержадміністрації, Кабміну та Верховної Ради з пропозицією об’єднати місто з 20 сусідніми містами та селами. Позиція міської ради ґрунтується на містобудівній концепції «Великий Львів» – генплану, яка передбачає розширення міста в майбутньому за рахунок приміської зони.

ІА "Вголос": НОВИНИ