Про це повідомили координатори проекту, інформує кореспондент «Вголосу».

Як повідомила спеціаліст з моніторингу та комунікації проекту Світлана Слабінська, реалізація енергоефективних програм у житловому секторі – це один із пріоритетних напрямків третьої фази проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

Одним із завдань цього етапу проекту є підтримка малих економічних ініціатив у сільських громадах, а також розвиток сільських територій. Загальний бюджет третьої фази становить майже 24 млн євро.

 «Наш проект впроваджує перш за все основний компонент із відновлення комунальної і соціальної інфраструктури у таких сферах як енергоефективність, охорона здоров’я, водопостачання. В них також буде підтримка енергоефективності в житловому секторі, покращення діяльності ОСББ, впровадження інноваційних технологій в житловому секторі», – сказала Світлана Слабінська.

Проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» є ініціативою Європейського Союзу та Організації Об’єднаних Націй. Він охоплює всю територію України. Мета – організувати місцеві громади для покращення їхніх соціально-побутових умов життя, надаючи для цього фінансову допомогу. Перша фаза проекту реалізовувалася в Україні з 2008 по 2011 роки. Друга – з 2011 по 2014 роки.

ІА "Вголос": НОВИНИ