У Чернігівській області засудили російського військового до 10 років позбавлення волі за жорстоке поводження із мирними жителями села Старий Биків під час його окупації.

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

«За публічного обвинувачення прокурорів Ніжинської окружної прокуратури Чернігівської області до 10 років позбавлення волі засуджено військовослужбовця РФ, який під час окупації армією держави-агресора села Старий Биків жорстоко поводився з його мешканцями», - йдеться у повідомленні.

Прокурор у суді довів, що окупант відбирав у місцевих мешканців мобільні телефони та заощадження. Також, погрожуючи розстрілом, військовий РФ вимагав дані про розташування військовослужбовців Збройних Сил України.

Не отримавши необхідних відомостей, засуджений утримував одну з жінок із зв’язаними за спиною руками та заклеєними скетчем очима упродовж 2 днів у погребі без води та їжі. Водночас він постійно погрожував жінці фізичним та сексуальним насильством.

Його визнали винним у порушенні законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України) в порядку спеціального судового розгляду.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ