Російські окупанти намагаються втримати контроль над Кремінною на Луганщині, в районі міста йдуть важкі бої. Війська рф стягують туди багато резервів і техніки.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у ефірі національного телемарафону.

"У Кремінній продовжуються важкі бої. Окупаційні війська змогли побудувати потужну оборону. Вони стягують туди величезну кількість резервів та техніки. Бойовики гинуть там сотнями. Вони розуміють, що у разі втрати Кремінної всю лінію оборони буде порушено", – розповів він.

За інформацією Гайдая, успіх на цій ділянці фронту на боці ЗСУ. Однак росіяни позаймали всі лісосмуги і все довкола себе замінували. Наразі карти мінувань навіть у них немає, більшість мінувань проходила дистанційно за допомогою ракет, які розкидали міни, або спеціальної техніки, яка дистанційно мінувала певну площу.

Гайдай зазначив, що українські військові зірвали плани окупантів щодо контрнаступу.

«Тяжка ситуація у Білогорівці. Після багатогодинного артилерійського обстрілу по 10-20 окупантів регулярно намагаються йти там у наступ, але ЗСУ відображають усі ці наміри росіян», – додав Гайдай.

Як писав «Вголос», українські військові в Луганській області взяли під повний вогневий контроль ділянку траси Р-66 від Кремінної до Сєвєродонецька.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ