Впродовж трьох тижнів, з 8 до 22 лютого, артисти балету Львівської опери виступали в Естонії та Фінляндії.

Про це з публікацій на сайті Львівської опери.

Це були перші зустрічі з публікою обох країн, яким артисти балету презентували колоритний і запальний балет «Дон Кіхот» Л. Мінкуса у постановці Львівської національної опери.

Попри творчі здобутки ці гастролі також завдали колективу балету Львівської опери кадрових втрат. 

З сайту DailyLviv.com стало відомо, що провідний соліст балету Андрій Михаліха (сольна партія Еспадо) і солістка балету Юлія Михаліха-Рома, а також артист балету Богдан Ключник не повернулися разом з колективом в Україну з Фінляндії.

Усі троє повідомили про це колег, попрощавшись з ними віртуально. 

Оскільки імена подружжя Михаліхів і Ключника вже щезли зі списку балетної трупи на сайті Львівської опери, вочевидь, керівництво театру не сумнівається в тому, що артисти вирішили залишитися за кордоном і надалі працювати там. 

На сайті Опери є згадка про те, що з нагоди 120-річчя театру - у жовтні 2023 року - артист балету вищої категорії Андрій Михаліха був нагороджений подякою Львівського міського голови Андрія Садового. 

Торік за аналогічних гастрольних обставин залишився в Італії провідний соліст балетної трупи Львівської опери Сергій Ломовицький, який, до речі, у «Дон Кіхоті» танцював партію Санчо Панса.

ІА "Вголос": НОВИНИ