На Львівщині повідомили про підозру трьом військовослужбовцям, які розкрадали пальне з військової частини.

Вона дислокується на Яворівському полігоні. Зловмисники вкрали шість тисяч літрів пального.

Про це «Вголос» дізнався в пресслужбі Державного бюро розслідувань.

Слідство встановило, що схему організував один із командирів взводу роти матеріального забезпечення. До групи він залучив старшого контрольно-пропускного пункту та керівника складу.

Військові підробляли шляхові листи та відомості, формуючи на складі залишок пального. Згодом серед місцевих мешканців підшукували покупців та продавали їм пальне.

Автомобілі покупців пропускали на територію військової частини. Щоб обдурити заправний модуль організатори схеми застосовували спеціальний магніт.

Упродовж липня 2020 – березня 2021 років зловмисники незаконно продали понад 6 тис. літрів пального на 150 тисяч гривень.

Організатора затримали ще навесні поточного року під час проби збуту партії краденого пального. Чоловікам інкримінують викрадення військового майна, вчиненого повторно. За злочин їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як писав «Вголос», правоохоронці викрили та затримали зловмисника, який підозрюється у причетності до кількох квартирних крадіжок на території Львівської та Закарпатської області.

ІА "Вголос": НОВИНИ