Як повідомили у неділю, 8 листопада, місцеві органи влади, з багатьох регіонів країни було евакуйовано тисячі людей через небезпеку затоплення. До кубинського узбережжя буревій наблизився у статусі тропічного шторму. За даними кубинських фахівців, швидкість вітру досягала приблизно 100 кілометрів на годину. Поки що про жертви на Кубі не повідомляється, передає DW.

Перед цим «Ета» вирував у низці країн Центральної Америки, де за попередніми оцінками, його жертвами стало близько 200 осіб. Коли 3 листопада він досяг Нікарагуа,то був класифікований як ураган четвертої категорії. Однак, проходячи над Нікарагуа і Гондурасом, буревій істотно послабився. Попри це викликані ним зливи й зсуви ґрунту призвели до значних руйнувань у Нікарагуа, Гватемалі, Коста-Ріці, Панамі, Сальвадорі й південній частині Мексики. Лише в Гондурасі від стихії постраждало понад 1,7 мільйона людей.

Найбільше лиха стихія завдала в Гватемалі, де, за даними влади, щонайменше 150 людей загинули і зникли безвісти.

У Гондурасі загинуло щонайменше 23 людини. Крім того, як мінімум 20 загиблих нарахували в Мексиці. Потужний вітер і рясні зливи знищили чи пошкодили тисячі будинків та завдали значної шкоди інфраструктурі. На пошук зниклих безвісти та надання допомоги постраждалим районам кинуто десятки тисяч людей і багато спецтехніки, в тому числі й гелікоптери.

Національний центр ураганів США в Маямі інформує, що шторм може знову стати ураганом, перш ніж дістатись до Флорид-Кіс, і оголосив попередження про ураган та штормовий сплеск для ключів від океанського рифу до Сухих Тортугасів, включаючи затоку Флорида, при цьому шторм очікується досягти цієї області до понеділка ввечері або на початку вівторка.

ІА "Вголос": НОВИНИ